Eg selger sex fordi eg må. Men eg er også eit menneske

Hvorfor dømmer andre meg når dei ikkje vet hvordan livet mitt er. Det er ein del ting av historien min som er så privat at eg ikkje kan dele alt her. Men det eg kan fortelle er at det er flere grunner til at eg ikkje er i arbeid. Eg skulle virkelig ønske eg kunne ta ein jobb og tjene penger på ein normal måte. Men når eksen min reiste fra meg og ungene satt eg igjen med både ubetalt husleige, lån han tok i mitt navn og kredittkort i mitt navn. Dette gav meg masse gjeld som eg no må betale. Så eg sitter med ein gjeld på nesten 50 000 som ikkje ein gong er min. Den er berre i mitt navn. Det er og andre grunnar av meir privat karakter. Det einaste eg kan si er at eg har veldig gode grunnar til at det er vandkelig for meg å berre begyne i jobb. 

Og som eg har skrevet tidligere så er det vanskelig for meg å be sosialtjenesta om meir hjelp enn det lille eg får hver måned. Sosialtjenesta har eit tett samarbeid med barnevernet her eg bur, og dei har allerde truet meg. Dei har og bedt meg selge bilen min. Eg har ein bil som er 16 år gammel. Den er ikkje meir verdt enn det eg får hvis eg vrakar den. Men med 2 mil til nærmeste butikk er eg avhengig av bilen. Og hvis vi må noko annet er det veldig vanskelig å planlegge utifra buss siden det berre går 4 busser hver dag herfra. Så selger eg bilen vil vi bli heilt isolert. Men dette bryr ikkje sosialtjenesta seg om. Så som du ser så er det mange grunnar til at livet mitt er eit stort rot og at eg selger kroppen min for at eg og ungene mine skal kunne overleve. 

Men gir dette andre grunn til å hetse meg? Gir dette andre som ikkje veit kem eg er og ikkje veit noko om meg rett til å kalle meg hore, ludder, ekkel, ønsker om at eg får aids og at barnevernet tar ungene mine? Hva gir andre rett til å trakasere eit menneske dei ikkje veit noko om? Hvorfor må vi mennesker være stygge mot hverandre. Hvorfor kunne ikke dere som trakkasert meg eller andre negative ting berre latt være å reise? Eller gitt meg råd eller tips til hvordan gjøre livet lettere? Hvor er den godheten heile landet viste etter 22 juli? Har det norske samfunnet blitt et kaldt samfunn der mangel på empati er blitt normalen?

Og dere som gir meg tips om hvordan eg skal få hjelp. Dessverre kan eg ikkje fortelle hvem eg er slik at alle kan finne det ut. Eg har ingen andre enn meg sjøl og ungene mine. Hadde bygden eg bur i funnet ut at eg selger kroppen min måtte vi flyttet. Eg kan ikkje det heller. 

Hadde eg visst hvordan  eg ber om hjelp og samtidig ikkje kringkaste identiteten min til alle så hadde eg trygla og bedt om hjelp. Men eg veit ikkje om noen måter å be om hjelp fra

Hver så snill å behandler andre rundt deg bra. Også dei som sliter. Det er dei som trenger det mest. Tilogmed ein hore har følelser. 

 

Og dere som syns det eg gjer er latskap og eit unødvendig val eg sjøl har tatt, i kveld mens du et fredagstaco eller fredagspizza då må eg møte ein mann som er eldre en far min ville vært. Og i tretti minutter vil han bruke kroppen min som om den ikkje er verdt meir enn det han betaler meg. Mens ungene mine er hos naboen. Trur du virkelig at eg gjer det hvis eg ikkje må? Eg skulle gjort alt for å spise taco og ha ein koseleg fredgskveld. Men hadde eg ikkje gjort det eg skal gjere i morgen, så hadde vi ikke kunne spise frukost, middag eller noe annet dei andre dagene. Strømmen ville blitt stengt. Så ikkje tru at eg selger kroppen min fordi eg vil. Eg MÅ!!  

25 kommentarer

Lilly

21.07.2017 kl.09:27

Det er sant at velferdssystemet ikke fungerer optimalt. Hvordan enkelte klarer å sno seg til alt, mens andre ikke har mat på bordet, er helt snodig. Det er et gammelt ordtak. Nød lærer naken kvinne å spinne. Dette er noe mange kvinner har lært etter at mannen har stukket av og ikke tar noe ansvar. Det er desverre noen av de. Gudskjelov finnes det også gode menn som ser på det å ikke ha ansvar for barna sine som helt utenkelig. Hver og en av oss prøver bare å leve livene våre med de kors vi må bære. Det er ingen gode grunner til å dømme. Men desverre når bloggere skriver og opplyser, så blir det litt pepper fra andre. Konstruktiv kritikk er ok. Å stille spørsmål er ok. Men ikke ufine kommentarer. Jeg tviler sterkt på at bloggeren her er den eneste alene foreldreren i hele Norge som selger sex for å ha mat på bordet eller holde bursdagsselskap. Livet er hardt. Hun er modig som skriver om dette temaet. Man skal jaggu være rik for å være fattig i dette moderne materialistiske samfunnet.

21.07.2017 kl.11:59

Klarer du å skrive blogg og ha sex som jo er som fysisk arbeid så klarer du å ha en normal som de fleste andre mennesker.

revenka

21.07.2017 kl.12:06

Anonym: Så du mener at alle dei som ikkje kan jobbe heller ikkje kan ha sex eller skrive? Og at alle som kan ha sex og skrive er godt kvalifisert til å jobbe? Eg har ikkje sagt at eg aldri kan jobbe, men det er ein del ting som må endre seg i livssituasjonen og hverdagen min før eg kan begynne å jobbe. Og så må det og være tilgjengelige jobber, noe det ikkje er her eg bur. Og med 2 unger er det ikkje berre enkelt å flytte når man er aleinemor.

21.07.2017 kl.12:12

Masse alenemødre her i landet, både med (høy) utdanning og jobb, men også med ulike helsevansker og uten jobb og på NAV. Men ingen må gå så langt at de må selge kroppen sin. Bare tull. Tenker det er en grunn til at du hverken har tart utdanning eller hatt en jobb i ditt 25 år lange liv. Slutt å skylde på alenemorrollen, du har ikke alltid vært alenemor!!

revenka

21.07.2017 kl.12:23

Anonym: Hva veit du om at ingen aleinemødre selger sex for å overleve økonomisk? Trur du alle som gjer det forteller om det eller skriver blogg? Er mykje som skjer som ikkje er opplyst. Og avisen er ikkje interessert i å fortelle om dette. For da vil jo ikkje norge være eit så fantastisk fint og rikt land lenger. Det finnes ting i livet mitt som må endres for at eg skal kunne starte i ein jobb. Men når eg får ordnet det som må endres og det finnes ein ledig jobb vil eg starte på dagen uansett hvilke jobb det er. Men før den tid må en del ting endres. Og eg har utdanning.

mona

21.07.2017 kl.13:23

Du burde skamme deg, dine barn har en h.... til mor ! Jeg kjenner mange flotte

alenemødre, som klarer seg uten å måtte selge kroppen sin. At det går an, og så

skriver du om det som om det du gjør er greit. Du er sikkert bare lat og vil tjene

lette penger. Kanskje vi skulle anmelde deg, da det er forbudt å selge sex i Norge.

Og at barna dine får en skikkelig plass å bo, med en slik mor kan man bare synes

synd på dem. Få deg en skikkelig jobb, du er ikke bedre enn andre, men motsatt.

Skam deg, stakkars barn !

revenka

21.07.2017 kl.13:52

mona: Ja du kan gjerne kalle meg ein hore. Det veit eg at eg er. Og alle dei fine aleinemødrene du kjenner er heldige som klarar seg. Dessverre er ikkje alt rettferdig i fantastiske noreg. Hvis du drar topplua din litt opp fra øynene vil du sjå at det er mange som ikkje får endane til å møtes kvar einaste måned. Det er både unge og eldre, einslige og familiar som ikkje har råd til skikkeleg mat hver dag, barn som ikkje har skikkelige klær og så videre. Du må innsjå at alt ikkje er så fantastisk som du trur.
Og det er ikkje ulovlig å selge sex i noreg. Da finnes ingen liv mot det. Men det er ein lov mot å kjøpe sex. Det er noko heilt annet. Så hvis du ønsker å anmelde må du gjerne gjere det. Men da må du henvise til sexKJØPSloven. Og eg skal love deg at ungene mine jar ein god plass å bu. Eg gjer alt for ungene mine. Og i tillegg har eg empati for dei som slit i samfunnet. Kanskje du skulle prøve å ha det du og.

mona

21.07.2017 kl.13:28

Feig er du også, tør ikke engang å vise hva folk skriver.

Men å gjøre noe ulovlig, det skal du ikke!!

revenka

21.07.2017 kl.13:58

mona: Det var eit voldsomt sinne. Feig er eg ikkje. Men eg må få tid til å lese gjennom kommentarer før eg svarar. Nokon kommentarer kan eg ikkje legge ut då det er folk som ikkje veit sitt eget beste som kommenterer. Men siden du meiner eg både er feig og gjer noko ulovlig så kan du gjerne kommentere med fullt navn neste gang. Eg lovar at den skal bli godkjent slik at folk kan lese den. Eg er faktisk skuffa over hvor lite empati det finnes i noreg. No tenker eg ikkje berre på min situasjon, men og alle dei andre som slit. Hvis mesteparten av noreg tenker som deg er ikkje noreg eit godt land å bu i for dei som fall utenfor velferdssamfunnet. Prøv å sette deg inn i andres situasjon med eit åpent sinn flr du dømmar oss.

mona

21.07.2017 kl.14:16

Tro meg, jeg setter meg inn i andres situasjoner, jeg har selv vært helt på bunnen, men

jeg solgte ALDRI min kropp, jeg har fremdeles min selvrespekt. At menn skal bruke meg

og jeg tar betalt for det, jeg ville aldri ha klart å gjøre noe slikt. Det finnes da så mange

muligheter, men du tok den verste. Og empati, jeg har det med folk som klarer seg selv,

men ikke som deg, det du gjør er ekkelt. At du klarer å se på deg selv i speilet, kan jeg

ikke forstå. Men du tjener vel bedre på den måten, så kanskje det er pengene som du

er glad i. Folk med selvrespekt selger seg aldri. Norge er absolutt IKKE et bra land å bo

i, tro meg, jeg er klar over det. Men alle har vi et valg, og du tok et valg som de fleste

ikke kan forstå. Å la mannfolk klå på deg for så å ta seg betalt, ærlig talt. En god mor

gjør ALDRI noe som barna hennes kan skamme seg over. Da hadde jeg heller sultet.

revenka

21.07.2017 kl.14:23

mona: Å selge sex var absolutt siste utveg. Og eg skal love deg eg hatar meg sjølv hver einaste dag for det eg gjer. Meir enn du kan forsestille deg. Men eg prøvde alle andre måter uten å finne ein løsning. Og eg tjener absolutt ikkje mykje. Eg slitar økonomisk hver einaste dag. Pengene eg tjenar gjer berre det mulig å betale husleige, strøm og gi ungene mine akkurat det dei treng. Hos oss er det aldri noe mer enn det som er akkurat nødvendig. Det har vi ikkje råd til. Og eg ser meg ikkje sjøl i speilet lenger. Det klarar eg ikkje.

Lilly

21.07.2017 kl.14:32

Det er nå engang slik her i verden at det er et behov for selskapsdamer/menn. I mange tilfeller er det desperasjon, redsel og panikk, som fører de inn i yrket. Å hyle og kritisere ett menneske som er desperat og livredd er direkte lavmål. Konstruktiv kritikk med forslag til løsninger er en voksen måte å håndtere alt denne bloggeren skriver om. Hun er faen så modig som tar opp dette temaet. Min personlige mening er at jeg vil heller ha det desperate menneske i min omgangskrets enn det menneske som ikke evner å forstå desperasjon og redsel. Jeg er godt voksen og ser ingen grunn til å nedverdige et menneske som prøver å løse en desperat situasjon som hun ikke har bedt om å havne i. Livet fører oss alle ut på veier vi hadde aldri trodd vi ville ta. Aleneboere uten barn mener det er dyrt å bo alene. Det er, naturlig nok, enda dyrere å bo alene med barn. Fattigdom heter det. Rettigheter og trynefaktor går hånd i hånd. Noen får alt de peker på fordi de syter og klager og griner. Andre får et minimum av hjelp av det offentlige fordi de har stolthet og integritet i ryggraden, de syter og griner ikke. Jeg foreslår blogger skriver bok om livet sitt og prøver å få den utgitt. Konsekvensene av fattigdom burde ut i lyset.

revenka

21.07.2017 kl.14:35

Lilly: Takk for vennlige ord. Og takk for tips.

Daniel

21.07.2017 kl.15:07

Mona ta deg en bolle, ærlig talt.

Kenneth

21.07.2017 kl.17:18

Har du et kontonummer? Har lyst å hjelpe deg med noen kroner sånn at du kan prøve å spare opp til å en dag komme deg ut av den vanskelige situasjonen.

Klem fra Kenneth

revenka

21.07.2017 kl.17:20

Kenneth: Send meg ein mail på reveenka1234@gmail.com

Johnny b

21.07.2017 kl.18:56

Norge er faktisk kåret til verdens beste land og bo i av FN. At du sitter med en oppfattelse av at mye i Norge ikke er bra nok sier vel egentlig mer om deg enn om Norge. Etter å ha lest hva du skriver og kommenterer til folk sitter jeg kun igjen med en oppfattelse av at du er utrolig STAKKARSLIG! At du selger sex gjør meg ingenting, men at du klager på de som er villig til å kjøpe sexuelle tjenester av deg er så utrolig dobbeltmoral! Dine holdninger er gjennomsyret av å være ja takk begge deler! Blir rett og slett kvalm av personligheter som deg

revenka

21.07.2017 kl.19:22

Johnny b: Alle veit at noreg er kåret til verdens beste land å bu i. Politikerne og avisane våre er flink å fortelle om det. Men trur ikkje hverken FN eller politikerne våre har prøvd å leve som fattig i noreg. Og hverken avisar eller politikere vil snakke noe særlig om fattigdom i noreg. Da lukker dei ører og øyne og snakkar om at noreg er verdens beste land å bu i. Om og om igjen.
At du velger å bruke energi på å kritisere meg og i det hele tatt gjere deg opp ein mening uten å vite noe som helst om meg annet enn at eg selger sex sier meir om deg enn meg. At eg velger å meine at det er ekkelt at ein mann som er eldre enn min far ville vært ligger over meg og brukar kroppen min som ein forbruksvare kan eg ikkje se noe negativt med. Dei fleste som selger sex gjer det kun for pengene. Og mesteparten synes nok at kundene deres er ekle. Hvis du har en illusjon om at prostituerte nyter sexen tar du grundig feil. Veldig få prostituerte nyter sexen dei har med kundene sine. Dei fleste prostituerte skammer seg og jatar det dei gjør. Men vi må for å tjene penger til å overleve. Og eg prøver på ingen måte å gjøre meg stakkarslig. Eg prøver berre å fortelle at livet ikkje er ein dans på roser for alle i verdens beste land.

Johnny b

21.07.2017 kl.19:48

Jeg har aldri sagt eller trodd at de som prostituerer seg nyter sexen. At man føler skam over det er også bare bra! Men å snakke stygt om de som faktisk er kundene sine til andre er en forkastelig dobbeltmoralistisk tanke. Å være fattig i verdens rikeste land er ikke hyggelig, men å si at det ikke finnes noen annen utvei er utrolig stakkarslig! Ta deg en jobb! Du er villig til å fortelle om høyst personlige ting som at du ligger på rygg og feller en tåre men du vil ikke fortelle om personlige forhold som gjør at du ikke kan jobbe? Er det fordi du har så utrolig dårlig grunner til at du ikke kan jobbe?? Å skylde på politikere for at du selger kroppen din er utrolig stakkarslig!

revenka

21.07.2017 kl.20:37

Johnny b: Grunner til at eg ikjke kan jobbe pr dags dato har både med helse (psykisk) å gjere i tillegg til at eg har 2 barn eg ikkje berre kan reise fra når det passar meg. Og så er noen andre grunner som gjer det vanskeleg for meg å jobbe akkurat nå som er av mer personleg karakter. Om du synes at helse, barn og andre grunner er gode eller dårlige grunner veit eg ikkje. Men med dine holdninger håper eg at ingen av dine nære noen gang kjem opp i ein vanskelig situasjon og trenger støtte og empati. Når eg har forsøkt alle andre alternativ eg veit om og ikkje funnet noen så er dette siste utvei for meg. Uten mulighet til å be om hjelp fra familie på noe som helst måte siden eg ikkje har famile så er ikkje det heller et alternativ. Så for meg er dette einaste måten eg kunne gjere det på. Beklager at eg ikkje oppfyller dine krav til å være eit godt menneske. Men det er ein gong slik at noen faller utenfor systemet.

OneNym

21.07.2017 kl.20:00

Jeg dømmer ikke valget ditt om å bedrive litt kroppsarbeide. Det jeg reagerer på er hvorfor du er så dømmende ovenfor deg selv, og ovenfor kundene.

Du sier du tar 5000. Du snakker om 30 minutter. Med god planlegging, mye glidemiddel og litt barnepass kan du tjene inn 100.000 på en uke. Og det med bare 3 runder om dagen. Får du plass til 4 om dagen, er du oppe i 140.000 i uke . Eller over en halv million i måneden.

Hvis du slutter å dømme deg selv er du plutselig gjeldfri.

revenka

21.07.2017 kl.20:06

OneNym: Eg fikk 5000 første gang. Dei andre gangene har betalingen vært mykje lavere. Men om det hadde vært 5000 hver gong hadde eg ikkje klart å gjere det fleire gonger for dagen. Eller kvar veke om så var. Ein gong er hardt nok. Trur ikkje du forstår kor tøft det er for både selvfølelse, psyke og skyldfølelse å gjere noke slikt. Så berre det å tjene nok til husleige, strøm og mat er vanskeleg nok.

Else-Irene

21.07.2017 kl.21:35

Men kjære barn. Ikke la menn utnytte og ødelegge kroppen din. Nå gråter jeg. Vær så snill og ikke hold på med det der. Er det ikke noen som kan hjelpe deg? Kan du ikke ha en innsamling så du kommer deg bort fra det der? Er der ingen som kan hjelpe deg å samle inn litt penger? Jeg er bare minstepensjonist selv men vil gjerne støtte en innsamling til deg med noen kroner. Vi må da kunne hjelpe vår egen ungdom.

revenka

21.07.2017 kl.21:38

Else: Eg skal slutte så fort eg har mulighet. Men akkurat nå treng en pengene til å sørge for at ungene mine har eit trygt og godt hjem. Eg har dessverre ingen familie eller nære venner. Så dessverre ingen som kan hjelpe meg. Men tusen takk for mail og forslag.

Espen Askeladd

22.07.2017 kl.00:22

Kva med å selge brukte truser? Trur det kan være eit bra marked for det.

Skriv en ny kommentar

revenka

revenka

28, Sogndal

Til dei som har spurt etter epost adressa min. Den er reveenka1234@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits